Bereiding van een advocaattaart

Bereiding van een advocaattaart

Heb je je keuze gemaakt? Wil je een heerlijke en unieke taart bereiden voor vrienden en/of familie? Met de keus voor een advocaattaart zit je hoe dan ook goed. De advocaattaart is simpelweg heerlijk, maar is wel smaakgevoelig. Het kan dus voorkomen dat niet iedereen een advocaattaart lekker vindt. Hoe dit komt? Wellicht heeft de aanwezige alcohol hier iets mee te maken; advocaat wordt namelijk deels gemaakt van pure alcohol.

Ben je voornemens om een advocaattaart te maken? Als je hier op ‘de smaak van een advocaattaart’ klikt, kan je meer informatie over de smaak vinden. Als je hier op ‘benodigdheden voor een advocaattaart’ klikt, vind je alle benodigdheden die je nodig hebt.

Voor een advocaattaart heb je in ieder geval nodig:

  • 87½ g lange vingers (pak a 175 g)
  • 180 g witte basterdsuiker
  • 180 g boter (op kamertemperatuur)
  • 3 eieren
  • 250 ml scharrel advocaat (fles a 0.5 liter)
  • 6 blaadjes gelatine (pak a 6 blaadjes)
  • 882 g halve peren op siroop (blik a 882 g)
  • 250 ml slagroom (beker a 250 ml)
  • 2 el witte basterdsuiker
  • 2 el cacaopoeder

Het bereiden van de advocaattaart is vervolgens een fluitje van een cent. Dat is zeker het geval als je meermaals een taart maakt. Bij een advocaattaart heb je overigens geen oven nodig; heerlijk!

Hieronder kan je de bereidingswijze van een advocaattaart vinden. Volg de stappen nauwkeurig en genieten nadien van de heerlijke taart.

Stap 1: bekleed de springvorm met bakpapier

Stap 2: bedek de bodem met de lange vingers of de biscuit

Stap 3: klopt de boter en de suiker luchtig samen

Stap 4: voeg de eieren toe aan de mix van boter en suiker

Stap 5: voeg vervolgens de advocaat toe aan deze mix

Stap 6: week de gelatine in koud water ongeveer 5 minuten lang

Stap 7: Verhit 60 ml stroop in een steelpan

Stap 8: knijp de gelatine uit en roer dit door de siroop hen

Stap 9: voeg deze mix toe aan de mix van advocaat, boter, suiker en eieren

Stap 10: laat de peren uitlekken en snijd deze in stukjes

Stap 11: klop de slagroom tot de gewenste verhouding

Stap 12: giet het mengsel deels in de springvorm bovenop de lange vingers

Stap 13: verdeel hier wat slagroom en peren over

Stap 14: giet nu de rest van het mengsel aan de bovenkant

Stap 15: dek het geheel af met de folie en laat het minimaal 3 uur opstijven

Stap 16: wil je het opdienen? Bestrooi het nog een beetje met cacaopoeder

Als je de bovenstaande bereidingswijze volgt, verkrijg je een heerlijke advocaattaart. Deze advocaattaart staat garant voor een heerlijke smaak en voor lovende woorden van je visite. Let wel op: advocaat bevat alcohol en is dus niet voor iedereen geschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *