Bereiding van een advocaattaart
Heb je je keuze gemaakt? Wil je een heerlijke en unieke taart bereiden voor vrienden en/of familie? Met de keus voor een advocaattaart zit je hoe dan ook goed. De advocaattaart is simpelweg heerlijk, maar is wel smaakgevoelig. Het kan dus voorkomen dat niet iedereen een advocaattaart lekker vindt. Hoe dit komt? Wellicht heeft de aanwezige alcohol hier iets mee te maken; advocaat wordt namelijk deels gemaakt van pure alcohol.
Ben je voornemens om een advocaattaart te maken? Als je hier op ‘de smaak van een advocaattaart’ klikt, kan je meer informatie over de smaak vinden. Als je hier op ‘benodigdheden voor een advocaattaart’ klikt, vind je alle benodigdheden die je nodig hebt.
Voor een advocaattaart heb je in ieder geval nodig:
- 87½ g lange vingers (pak a 175 g)
- 180 g witte basterdsuiker
- 180 g boter (op kamertemperatuur)
- 3 eieren
- 250 ml scharrel advocaat (fles a 0.5 liter)
- 6 blaadjes gelatine (pak a 6 blaadjes)
- 882 g halve peren op siroop (blik a 882 g)
- 250 ml slagroom (beker a 250 ml)
- 2 el witte basterdsuiker
- 2 el cacaopoeder
Het bereiden van de advocaattaart is vervolgens een fluitje van een cent. Dat is zeker het geval als je meermaals een taart maakt. Bij een advocaattaart heb je overigens geen oven nodig; heerlijk!
Hieronder kan je de bereidingswijze van een advocaattaart vinden. Volg de stappen nauwkeurig en genieten nadien van de heerlijke taart.
Stap 1: bekleed de springvorm met bakpapier
Stap 2: bedek de bodem met de lange vingers of de biscuit
Stap 3: klopt de boter en de suiker luchtig samen
Stap 4: voeg de eieren toe aan de mix van boter en suiker
Stap 5: voeg vervolgens de advocaat toe aan deze mix
Stap 6: week de gelatine in koud water ongeveer 5 minuten lang
Stap 7: Verhit 60 ml stroop in een steelpan
Stap 8: knijp de gelatine uit en roer dit door de siroop hen
Stap 9: voeg deze mix toe aan de mix van advocaat, boter, suiker en eieren
Stap 10: laat de peren uitlekken en snijd deze in stukjes
Stap 11: klop de slagroom tot de gewenste verhouding
Stap 12: giet het mengsel deels in de springvorm bovenop de lange vingers
Stap 13: verdeel hier wat slagroom en peren over
Stap 14: giet nu de rest van het mengsel aan de bovenkant
Stap 15: dek het geheel af met de folie en laat het minimaal 3 uur opstijven
Stap 16: wil je het opdienen? Bestrooi het nog een beetje met cacaopoeder
Als je de bovenstaande bereidingswijze volgt, verkrijg je een heerlijke advocaattaart. Deze advocaattaart staat garant voor een heerlijke smaak en voor lovende woorden van je visite. Let wel op: advocaat bevat alcohol en is dus niet voor iedereen geschikt.