Monchoutaart met advocaat

De monchoutaart kennen we natuurlijk allemaal. De bekende taart met krokante bodem en lekkere kersen of aardbeien als topping. In deze blog vind je een heerlijk recept met advocaat. Een lekkere twist die je zeker eens moet proberen. Deze lekkere monchoutaart met advocaat en kersen is een licht alcoholisch dessertje maar dat kan natuurlijk geen kwaad. Dit recept is geschikt om monchoutaart te maken voor 10 personen. Is deze taart je wat aan de zoete kant? Bekijk dan ook het aanbod met suikervrije taarten.

Ingrediënten:

 • 200 gram monchou
 • 1 tas slagroom
 • 3 eetlepels witte basterdsuiker
 • 6 blaadjes witte gelatine
 • halve fles advocaat
 • 1 pak bastognekoeken
 • 125 gram boter
 • een blik kersen vlaaivulling

Bereiding van Monchoutaart met advocaat:

Het maken van deze monchoutaart gaat eigenlijk zoals je dat wel gewend bent. Hieronder nemen we stap-voor-stap mee door de bereiding. Het is een lekkere taart maar door de advocaat niet direct geschikt voor kinderen. Voor een geschikte kindertaart zou je kunnen kijken naar o.a. Cars taart bestellen of Sesamstraat.

 1. Maal de bastognekoeken goed fijn.
 2. Neem een pan en laat daar de boter in smelten en giet er de verkruimelde bastognekoeken bij. Meng alles goed onder elkaar.
 3. Neem een groot bakblik en giet daar het boterkoeken mengsel in en druk dit stevig aan. Zet deze daarna gedurende een uur in de koelkast.
 4. Neem de gelatine en laat dit weken in koud water.
 5. Ondertussen kan je in één kom de slagroom kloppen en in een andere kom kan je de monchou met de basterd suiker mixen.
 6. Als de monchou en basterdsuiker gemixt is kan je er de advocaat aan toevoegen en er goed onder roeren.
 7. Ondertussen haal je de gelatine uit het koud water en knijp je er het water uit en los je deze op in een kop heet water. Als dit opgelost is mag je deze aan het avocado mengsel toevoegen. Zorg wel dat je alles er goed onder roert.
 8. Dan mag de slagroom er onder gespateld worden en mag het volledige mengsel over de koekjesbodem in het bakblik gegoten worden. Zorg dat alles mooi gelijk verdeeld is.
 9. Hierna zet je de taart gedurende minimum 3 uur in de koelkast om op te stijven.
 10. Als de taart opgesteven is mag je de kersen vlaaivulling  erover gieten.
 11. Nu is de taart klaar om opgediend te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *